Темата Украйна е най-голямото препятствие към нормализиране на . Това мнение

...
Темата Украйна е най-голямото препятствие към нормализиране на . Това мнение
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Темата Украйна е най-голямото препятствие между САЩ и Русия

" Темата Украйна е най-голямото затруднение към нормализиране на ". Това мнение изрази в изявление за БНР Надежда Нейнски, дипломат и някогашен външен министър /1997 - 2001 г./ Тя разяснява състоялата се в Женев среща на президентите Джо  и Владимир , като дефинира, че първата стъпка е реализирана - обновен е разговорът посред им .

" Никой не очакваше нито значителен пробив, нито да се взривят връзките сред Съединени американски щати и Русия. Онова, което чакаха всички, е да се възобновят каналите за връзка ", разяснява Нейнски и добави, че съгласно нея в това е бил смисълът на.

" Тази среща обслужва имиджово Русия , тъй като тя държи да остане една от двете огромни сили, от политиката на които зависи в доста огромна степен и бъдещето на света. Тази цел Путин съумя да я реализира ", акцентира тя.

По думите ѝ упованията на Байдън към Русия е връзките им да са постоянни и предвидими:

" Американският президент сподели ясно, че ще държи Кремъл виновен за дейности, които разрушават международния юридически мир, само че и че има подготвеност за работа в тези сфери, в които ползите съответстват ".

Интервюто на Даниела Големинова с Надежда Нейнски в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР